05 August 2019

BARULAB 7in1 Total Solution Sheet Mask Review

review-barulab-7in1-total-solution-mask

BARULAB 7in1 Total Solution Sheet Mask


Ceritanya, bulan lalu aku ditawari untuk coba sheet mask dari BARULAB. Mereka ini brand skincare dari Korea. Aku minat sama produknya jadi mereka kasih aku 7in1 Total Solution sheet maskyang satu sheet mask biasa untuk menghidrasi kulit (Blue Aqua Mask) dan satu lagi sheet mask yang isinya clay (Black Clay Mask). Kebayang nggak tuh kalo ada clay mask yang bentuknya sheet mask? Baca terus ya biar nggak penasaran ðŸ˜€

7in1 Total Solution Blue Aqua Mask


Description:

It’s a mask pack containing the nutrition of the Hyaluronic Acid ampule that gives the moisture and helps to make lustrous skin with natural glowing. It’s a mask pack with high moisture that gives vitality to crumbly skin and helps to soothe the skin with Ginger Extract, Omija Extract, Chrysanthemum Radix Root Extract, and Green Tea Extract added.

-
disclosure:
produk ini dikirimkan oleh brand untuk dicoba dan diulas. however, ulasan yang tertulis di sini adalah murni pendapat saya pribadi.
-


review-barulab-7in1-total-solution-blue-aqua-mask

Formulated with Camellia Sinensis Leaf  Extract, ​Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, ​and Coptis Japonica Root Extract as an antioxidant; Licorice Extract as a skin-brightening agent and also a lot of humectants. I could imagine this mask will give the hydrating effect that my skin needs.

Baca Juga: 23years Old Badecasil Dermaseal Mask

review-barulab-7in1-total-solution-blue-aqua-mask
review-barulab-7in1-total-solution-blue-aqua-mask

My Thoughts:

I have dry skin so hydrating sheet mask is my favorite sheet mask to try. I use it after toning for around 30 minutes. The sheet is easy to fold, thanks to its blue protective film. I liked the material, but too bad that the sheet size is bigger than my face so I have to cut it up. The eyes and mouth holes are too big for me haha ðŸ˜…

Baca Juga: Ariul 7 Days Mask

review-barulab-7in1-total-solution-blue-aqua-mask
review-barulab-7in1-total-solution-blue-aqua-mask

The thin sheet is soft and clings nicely. The net is 30 g–fully soaked with watery transparent essence. The fragrance is kinda flowery. It smells nice, fresh and not lingering.

After application, I can feel that my skin hydrated, soothed, plump and soft to touch. No wonder because the mask has ​Panthenol, ​Allantoin, ​and Camellia Sinensis Leaf Extract that has soothing properties. The essence is lightweight so it absorbs quickly without any tackiness. After that, I follow up using serums and moisturizer then I can go to sleep peacefully!

review-barulab-7in1-total-solution-blue-aqua-mask
BARULAB 7in1 Total Solution Blue Aqua Mask

7in1 Total Solution Black Clay Mask


Description:

The Jeju volcano pine mushroom and components of various extracts remove dead skin cells and absorb waste material inside pores to make your skin clean and fresh. It helps improve skin elasticity and complexion while deeply nourishing skin.

review-barulab-7in1-total-solution-black-clay-mask

The main ingredients for this mask are Kaolin, ​ Bentonite, Volcanic Ash, ​and Charcoal Powder that works as an absorbent to suck up excess sebum on your skin. It also has Morus Alba Fruit Extract as an antioxidant. Plus,  Allantoin, ​Panthenol, ​Portulaca Oleracea Extract, ​Centella Asiatica Extract, ​and Dipotassium Glycyrrhizate to help soothe the skin. And of course, some humectants and emollients to keep your skin moisturized along the way.

Baca Juga: Himalaya Herbals Purifying Neem Mask

review-barulab-7in1-total-solution-black-clay-mask

My Thoughts:

The concept itself is unique, it’s a clay mask in a sheet form! It’s less hassle to use compared to the general clay mask. The mask comes in two parts for eyes area & mouth area that covered with protective film on both of the sides. The sheet is thin, wraps my skin tight and fit perfectly.

review-barulab-7in1-total-solution-black-clay-mask

It has fragrance inside that smells like soap to me ðŸ˜‚ Not strong but does linger a few minutes after application. I use it right after cleansing and peel it off after 40 minutes. I liked that the mask is easy to rinse off and easy to peel without pain.

Baca Juga: Huxley Scrub Mask Sweet Therapy

The results, it successfully cleanses my pores, reduces the sebum and gives my skin an instant tone-up effect. Well, the tone-up effect does not last for long. But it nice to see that my face has a brighter complexion for a while hehe. However, it still feels drying for my dry skin but I can easily recover it by applying hydrating products afterward. All in all, this is a fun mask to try! I do recommend it for those who have oily skin ðŸ˜€

review-barulab-7in1-total-solution-black-clay-mask
BARULAB 7in1 Total Solution Black Clay Mask



Where to buy? Stylekorean Global Website
Price? $3.30 for Blue Aqua Mask (1ea) | $6.60 for Black Clay Mask (1ea)

12 comments:

  1. Penasaran sama clay masknya beb, jarang2 kan ada sheet clay mask (atau mungkin akunya yg ga tau hehehe), tp pakainya lama juga a sampe 40 menit, biasanya pakai sheet mask gitu maksimal 25 menitan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bener jarang kak, biasanya kan bentuk pasta gitu.
      mungkin dibuat agak lama karena bentuknya sheet kali ya?

      Delete
  2. Paling males ya kalo sheet mask kegedean di muka, terus hole mata mata bibir jg gede. Pen coba yg black clay mask nya, ada efek toneup nya ajib bgt😀

    ReplyDelete
  3. Belinya di stylekorean aja ya beb. Aku blom pernah blanja disana. Kali aja ada yg jual2in di olshop indo, pengen coba jg

    ReplyDelete
    Replies
    1. setauku belum ada yang jual di sini. mungkin bisa cari japtip kalo nggak mau beli sendiri :D

      Delete
  4. Hahaha baru tau clay tapi sheet mask? Korea emang kreatif urusan skin care dan makeup ya 😂

    ReplyDelete
  5. Never tried sheet mask have 2 parts before, i think it would be nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. asik banget buat self pampering setelah kerja seharian. yuk cobain! ^^

      Delete
  6. yang blue mask tipis banget yaa.. kayaknya enak pas ditempelin di muka.. btw yang clay mask beneran kayak tekstur clay ditempelin ke kain gitu ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tipis banget mbak dan nempel banget jadi nggak gampang lepas walau dipakai sambil aktivitas hehe. nah kalo yang clay itu kayak masker lembaran yang diolesin clay mask gitu. tapi kalo dibandingkan sama clay mask normal, clay mask yang dipakai barulab jauh lebih ringan.

      Delete

Terima kasih sudah mampir! Komentarmu akan segera aku balas. Semua komentar dalam moderasi dan akan disetujui asalkan tidak berisi link/spam/promosi dan bukan akun tanpa nama/unknown/anonim :-)

Powered by Blogger.
COPYRIGHT © 2019 ICHA AMALIA - SOUTH-SKIN.COM | THEME BY RUMAH ES